erősítés footbike sport

Erősítés footbike-osként – miért fontos és mire érdemes “gyúrni”?

Te is azok közé tartozol, akik szívesebben mozognak a szabadban és kevésbé otthonosak az edzőtermek világában? Unalmas a súlyzók monoton emelgetése? No meg a footbike úgyis egy sor izmot megmozgat, kinek van ideje plusz erősíteni?
 
Mégis, a célzott izomerősítésnek számos olyan pozitív hatása van, ami miatt hobbisportolóként is érdemes beiktatni legalább a holtszezon / alapozó időszak mozgásai közé:
 
1️⃣ Az erős izomzat stabillá teszi a testet, ezzel csökken a sérülés veszélye
 
Ez a footbike esetén a roller megtartása és a mozdulatok helyes kivitelezése miatt fontos. A sportolás során fellépő izomfáradás az egyensúly csökkenéséhez, így eséshez, ill. a gerinc és a térdek helytelen szögben való terheléséhez vezethet.
 
Innentől pedig már nem az a kérdés hogy sérülni fogsz-e, hanem az, hogy mikor.
 

2️⃣ Az erős izomzat javítja a sportteljesítményt

A footbike sportban számít, hogy egy rúgással mekkora távot tudsz megtenni, milyen rúgás fekvenciát tudsz elérni és azt mennyi ideig tudod fenntartani. Ezekben pedig kulcsszerepe van az erős izomzatnak.
 
3️⃣ Az erős izomzat gyorsabb fejlődést tesz lehetővé
 
Az is fontos, hogy a szezonra kitűzött célodat mennyi idő alatt és mennyi felkészüléssel tudod elérni. Az időnk talán a legszűkösebb dolog hobbisportolóként, hiszen az élet számos más területén is helyt kell állnunk. Ha erősek az izmaid, jobban reagálnak a terhelésre, később fáradnak el és gyorsabban regenerálódnak.
 
Milyen izmokat érdemes erősíteni?
 
Ebből a szempontból könnyű dolgunk van, mert a footbike-ozás sokban hasonlít a futáshoz. Így amit elsősorban érdemes erősíteni, azok a
  • törzs és a 
  • lábizmok
A következő néhány hétben ezekre szeretnék mutatni egy-két példát “földön-vizen-footbike-on”, hogy a szezon közeledtével egyre felkészültebbek lehessünk.
 
Továbbra is szem előtt tartva, hogy hobbi / amatőr sportolók vagyunk és (még) nem az olimpiára készülünk 😉
 
…egyenlőre…

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük